Bábakalács Bábszínház

Bábakalács Bábszínház
Társulatunkat egy vadvirágról, a Bábakalácsról /Carlina acaulis/ neveztük el, mely régen gyógyhatásáról volt közismert. Védett növény. Virága ezüstös napkorongot mintáz. Termését a szél és a madarak terjesztik.

csütörtök

MAI MANÓ PROGRAMOK

Egy jó hír Karácsony előtt! December 16-án új bejegyzések érkeznek a www.babakalacsmezeskalacs.blogspot.com oldalra!

Addig is engedjétek meg, hogy figyelmetekbe ajánljunk néhány nagyon jó programot!

Nemrégiben a Mai Manó műtermében jártunk, és bizton állíthatjuk, hogy a mostani a legjobb kiállítások közül való!
Mind a kicsiknek, mind a nagyoknak bátran ajánljuk!
Menjetek! Nézzétek meg! Itt a soha vissza nem térő alakalom.


A Magyar Fotográfusok Házában, Nagymező u. 20 alatt, a Thália színház tőszomszédságában,Mai Manó udvari fényképész 1880-as években épült nyolc szintes műteremházában 2009. január 4-ig tekinthető meg az a kiállítás, melynek kísérőprogramjaira mi is hivatalosak voltunk kandika-színházunkkal, a Bábakukuccsal.
A kiállítás a Képmutogatók címet viseli, tisztelegve a nemrég elhunyt fotótörténész Kolta Magdolna munkássága előtt. Ez a kiállítás a lehető legszebb és legleleményesebb módon hozza kézzelfogható közelségbe a múlt század csodálatos világát, amikor megannyi optikai felfedezés született és vált népszerűvé.
Mikor megérkeztek majd, egy Camera Obscura városnézésen vehettek részt, egy olyan különleges busszal, amely tulajdonképpen egy fekete doboz, csak a néhány apró nyíláson beszüremlő fény játszik a szemünkkel, egyben tudósít arról, hogyan is születik a fénykép. Visszaérkezve a házba rögtön megtekinthető azok munkája, akik ma a városnézésen megismert technikát használják fotográfiáikon.
Az alábbi kép rólunk készült, Mosberger Róbert unicumos doboznak álcázott Camera Obscurájába rejtett fényérzékeny papírjára, 2007 nyarán, egy különleges napon, Debrecenben. A képen a neves fotográfus mester is feltűnik egy rövid időben, feledhetetlen csíkos zoknijában. (Megrögzött Szigetjárók jól ismerik őt.)

A tér és az idő különös jelenléte egyazon képen: Camera Obscura – kortárs sötét szobák.

Nézzétek meg az alábbi képeket! Ugye lenne kedvetek kipróbálni valamennyit?!




Legjobb, ha a fenti zootróp képecskéjére kattintva, magatok nézitek meg a ház ajánlatát!

Ui. : remélem, sikerült lázba hozni mindenkit:)! A kiállításon látható még az a videofelvétel amelyen Kemény Henrik a Gulyás Miska és Káposzta Sári históriáját adja elő, a kiállításon eredetiben megtekinthető egykori képmutogató tablón, valamint a Marionett manufaktúra papírszínházai, térbeli könyvei és egy izgalmas Japán mese is!


üdv és üdv

Rebarbara